OVER MIJ

Angela Horvers (1951) is geboren in het bourgondische Noord-Brabant. Opgeleid als sociaal-geografe, werkte zij lange tijd in Amsterdam als manager in het bedrijfsleven.

 

Eind 2005 kwam Angela Horvers voor het eerst in aanraking met het Realistisch Fijnschilderen met olieverf. Het was liefde op het eerste gezicht, gegrepen door het steeds opnieuw verkennen van licht, schaduw en kleur, waar olieverf zich zo heerlijk voor leent.

 

Zij maakt in haar schilderijen gebruik van de schildertechnieken van Oude Meesters, waarbij vele lagen op elkaar reageren en zodoende haar werk een bepaalde kracht en uitstraling meegeven.

 

Na de fijnschilderacademie schildert Angela Horvers nu vier jaar zelfstandig waarin ze haar eigen signatuur zoekt en ontwikkelt.

Zij schildert ook zoals ze is: Raak, direct en eerlijk. Gedreven, maar wel met een zekere gelaagdheid.

 

Haar stillevens tonen haar passie voor alles wat is. Door haar directheid en kleurgebruik lijken haar schilderijen naar de toeschouwer toe te komen.

 

In haar stillevens gebruikt Angela verschillende thema’s. Dichtbij, uit het leven gegrepen en met een natuurlijke warme uitstraling.

 

Daarnaast heeft Modigliani een speciale plek in haar hart. Voor de Atelierroute Laren van 2019 heeft zij in drie mini schilderijtjes zijn fascinatie met vrouwen en hun karakteristieke gelaatsuitdrukking geschilderd.

 

Angela ervaart het meeste plezier aan het maken van schilderijen die een aangename sfeer en warmte uitstralen, iets waar je dichtbij wilt zijn of blij van wordt.