top of page

OVER MIJ

IMG_4415_edited.jpg

Angela Horvers is een gepassioneerd fijnschilder. Angela kwam naast haar loopbaan als beroepsastroloog in 2005 voor het eerst in aanraking met realistisch fijnschilderen met olieverf. Het was liefde op het eerste gezicht. Zij werd meteen gegrepen door het steeds opnieuw verkennen van licht, schaduw en kleur, waar olieverf zich zo heerlijk voor leent. Sindsdien volgde Angela zowel een opleiding aan de fijnschilderacademie (2009-2013) als lessen en masterclasses bij diverse fijnschilders door het hele land. Angela heeft grote bewondering voor onder andere de Vlaamse Primitieven en de kunstenaars van de Hollandse Gouden Eeuw. 

Zij schildert zoals ze is: betrokken, direct en eerlijk. Gedreven, maar wel met een duidelijke gelaagdheid en een zekere atmosfeer. Het lijkt haast of de dingen in haar schilderij je tegemoetkomen, je wilt ze aanraken en vastpakken. Het gaat haar eerder om beleving en een mate van suggestie dan om uiterste precisie.

Zij maakt in haar stillevens graag gebruik van de klassieke schildertechnieken en materialen, waarbij vele lagen op elkaar reageren en hiermee haar werk een persoonlijke zeggingskracht meegeven. In de eerste fase schetst Angela met potlood een globale aanduiding van haar onderwerp op door haarzelf geprepareerd mdf. Daarna werkt zij gestaag aan een goed uitgewerkte onderschildering, die aanvankelijk losjes van aard is. In een volgend stadium voegt zij vorm en expressie toe. Via kleur, toonwaarden en lichtval wordt dan de stofuitdrukking en dimensie zichtbaar. Het proces van glaceren bevordert de uiteindelijke dieptewerking in het schilderij. In de laatste fase gaat het haar om verfijning en worden de laatste details verder uitgewerkt.

bottom of page